Print Options:

Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)

Yields1 ServingPrep Time10 mins

Ingredienser
 400 g bringebær (300-400 g pr pakke)
 40 g uraffinert sukker
 0,50 stick myse
 1 ½ tsp salt
 8 sticks vann
Instruksjoner
1

La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.

2

Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).

3

Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.

4

La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.

5

Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.

6

Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.

7

Lukk flasken(e), og sett det kjølig.

8

Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.

Nutrition Facts

Amount Per Serving
Calories 363Calories from Fat 27
% Daily Value *
Total Fat 3g5%

Saturated Fat 0.1g1%
Trans Fat 0.3g
Sodium 3508mg147%
Potassium 605mg18%
Total Carbohydrate 88g30%

Dietary Fiber 26g104%
Sugars 58g
Protein 5g10%

Vitamin A 4%
Vitamin C 176%
Calcium 8%
Iron 16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.