Print Options:

Enkel eplekake med sitron og dadler

Yields1 ServingPrep Time15 minsTotal Time15 mins

Ingredienser
 150 g cashewnøtter (1 kopp)
 40 g kokosmasse (1 kopp)
 8 fl oz dadler (1/2 kopp)
 ¼ tsp salt
 2 tbsp kokosolje, flytende
Fyll
 3 fl oz epler
 8 fl oz dadler (1/2 kopp)
 2 tbsp sitronsaft
 1 tsp kanel
  tsp salt
Topping (valgfritt)
 1 stick fløte
 1 tbsp lønnesirup (hvis du vil ha kremen søt)
Instruksjoner
1

Miks alt til bunnen i en kjøkkenmaskin (cashew, kokosmasse, dadler, salt).

2

Legg deigen over i en rund springform (jeg bruker 12 eller 15 cm), og press den ned med hendene/fingrene.

3

Fjern kjernen på eplene, og grovhakk de, UNNTATT ett eple. Dette ene eple legges til siden.

4

Legg alt til fyllet (unntatt ett eple) i en kjøkkenmaskin, og miks godt.

5

Legg fyllet over i en bolle.

6

Hakk opp det siste eple i terninger og miks det for hånd i bollen.

7

Legg fyllet over i paiformen og glatt utover med en skje.

8

Legges i fryser i 30 minutter før servering.

Topping
9

Topping

Merk
10

Oppbevares helst i fryser.

Nutrition Facts

Serving Size pr. 100 gram (uten fløte på toppen)


Amount Per Serving
Calories 280