Print Options:

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Yields6 ServingsPrep Time25 minsCook Time4 hrsTotal Time4 hrs 25 mins

Ingredienser
 10 fl oz dadler
 2 fl oz epler
 0,50 stick vann
 1 tbsp sitronsaft
 1 tsp vaniljepulver
 1 tsp kanel
 ½ tsp muskat
 ¼ tsp salt
 500 g gulrøtter (revet)
 80 g kokosmel
 5 drops stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 g cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 sticks kokosmelk
 2 tbsp sitronsaft
 15 drops stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ tsp salt
Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Nutrition Facts

Serving Size 1 kake

Servings 0


Amount Per Serving
Calories 321Calories from Fat 162
% Daily Value *
Total Fat 18g28%

Saturated Fat 8g40%
Trans Fat 6g
Sodium 276mg12%
Potassium 583mg17%
Total Carbohydrate 43g15%

Dietary Fiber 12g48%
Sugars 22g
Protein 9g18%

Vitamin A 283%
Vitamin C 18%
Calcium 14%
Iron 14%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.