Print Options:

Jordbær/lime «ostekake»

Yields1 Serving

Ingredienser
Bunn
 2 cups mandelmel
 1 oz dadler
 1 tsp vaniljepulver
 1 tsp honning
 1 tbsp kokosolje eller smør
Mojito-lime fyll
 6 tbsp smør
 ¾ oz kokossukker
 ½ oz honning
 2 fl oz egg (hele)
 6 fl oz eggeplommer
 1 oz lime juice
 1,50 tbsp potetmel
 ½ oz kokoskrem/melk
  oz kokosolje
Jordbær-glasur
 300 g frosne jordbær
 400 g ferske jordbær
 1 tsp lime juice
 ¼ oz honning
 1 tbsp potetmel
 2 tbsp mint, finkuttet
Instruksjoner
Bunn
1

Putt alt i en blender, og miks til det er klissete (eventuelt miks godt for hånd).

2

Press alt i en rund kakeform, helst en liten/middels. Sett formen i fryseren mens du lager resten.

Mojito-lime fyll
3

Miks smøret, kokossukkeret og honningen sammen med en mikser i ca 2 minutter. Tilsett egg og eggeplommer til det er en fin og jevn blanding.

4

I en annen bolle, legg i potetmel sammen med limejuice. Bland godt. Bland dette inn i den andre blandingen og miks i ca 1 minutt.

5

Hell blandingen over i en kjele, og la det småputre på lav varme til den begynner å tykne. Rør godt hele tiden. Ta så vekk kjelen fra kokeplaten.

6

Tilsett kokoskrem og kokosolje og rør dette forsiktig inn.

7

Ta ut formen fra fryseren, og tilsett denne blandingen i formen.

Jordbær-glasur
8

Press frosne jordbær ned i en sil, for å sile ut jordbær saften. Denne samles i en kopp. Du trenger ca ½ kopp. Jordbærene settes så til siden.

9

Tilsett potetmel i jordbærjuicen. Legg dette i en kjele, få et oppkok og la det småputre i ca 4 minutter til blandingen tykner. Rør hele tiden. Avkjøl.

10

Legg ferske jordbær sammen med de frosne. Hell over honning, slik at det blir et fint lag over jordbærene. La stå i ca 10 minutter.

11

Bland i lime og mint sammen med jordbærene. Bland så inn jordbærmiksen i kjelen (avkjølt).

12

Hell blandingen over kaken, og sett den i fryseren i ca 2 timer.

13

Servér.