Print Options:

Ostekake med kanelkaramell

Yields1 ServingPrep Time45 minsTotal Time45 mins

Ingredienser
Bunn
 140 g mandelmel
 ½ tsp kanel
 ½ tsp salt
 2 tbsp yaconsirup eller lønnesirup
 3 tbsp smeltet kokosolje
 noen ss vann (for å få deigen klissete)
Fyll
 115 g cashewnøtter
 1,70 sticks yoghurt (eller kokosmelk om du vil ha uten melk)
 3 tbsp kokosnektar (eller honning)
 2 tbsp sitronsaft
 ½ tsp salt
 70 g smeltet kokosolje
Glasur
 1 tbsp lønnesirup
 ½ tsp kanel
Instruksjoner
1

Dekk en firkantet form (20x20 cm) med bakepapir.

2

Miks mandelmel, kanel og salt i en food processor.

3

Miks så inn lønnesirup og kokosolje. Tilsett litt vann hvis blandingen ikke er klissete.

4

Trykk deigen ut i formen med en skje eller gaffel. Sett kjølig/fryser.

5

Bruk en blender og miks godt sammen cashewnøtter, yoghurt, kokosnektar, sitronsaft og salt.

6

Sett ned hastigheten på lav, og tilsett kokosolje i en tynn stråle. Kjør så opp hastigheten noen sekunder.

7

Sett av 3-4 ss av denne blandingen til siden (skal brukes til glasur).

8

Hell resten over formen du satt i kjøleskap tidligere. Dunk formen i benken noen ganger for å få ut luftboblene i fyllet. Sett i fryser i ca 20 minutt.

9

Bland sammen yaconsirup og kanel og tilsett den delen av fyllet du satt til siden. Bland godt med en skje.

10

Hell dette forsiktig over kaken slik at den fordeler seg jevnt utover.

11

Settes i kjøleskap i noen timer, eller i fryser i 20-30 minutter før servering.