GlutenfriKake

Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos

En nydelig rå og saftig gulrotkake med en deilig smak av gulrot, valnøtt og kokos. Dette er en av de bedre kakene jeg har laget. Her får du alt på en gang; sunn, saftig, enkel og god. Saftig gulrotkake lager du på under 15 minutter, og den krever ingen steking. Sett den i kjøleskapet etter du er ferdig, og vent minst 1 time, så har du en meget god og sunn kake.

Her i huset gikk kaken raskt unna. Personlig synes jeg saftig gulrotkake smaker best når den kommer rett fra kjøleskapet, men det er nok delte meninger der. Andre liker den rykende varm (denne krever ingen steking, men du kan likevel varme den), sammen med en klatt med iskrem.

Du trenger en kjøkkenmaskin og en blender til å gjøre jobben. Selv bruker jeg en Vitamix blender, som er en meget god og kraftig blender. Synes du denne er i dyreste laget, så finnes det et hav av andre modeller som gjør jobben like bra når du skal lage saftig gulrotkake.

Yields1 ServingCategoryKake

Ingredienser
Bunn
 100 g gulrot (grovhakket) (1 kopp)
 160 g valnøtter (2 kopper)
 30 g rosiner (1/2 kopp)
 50 g kokosmasse (1/2 kopp)
 1 tbsp solsikkefrø (kan fint droppes)
 2 tbsp lønnesirup
 1 tbsp vaniljeekstrakt
 1 tsp kanel
 ½ tbsp vann
Topping
 80 g cashew (1 kopp)
 2 tbsp sitronsaft
 3 tbsp vann
 2 tbsp lønnesirup
 1 tsp vaniljeekstrakt

Instruksjoner
1

Legg grovhakket gulrot i en kjøkkenmaskin, og miks de til de blir til litt mindre biter.

2

Legg i resten av ingrediensene til bunnen, og miks litt og litt. Ikke miks for mye. Det beste er om du kun grovmikser slik at du ser små biter av gulrot og valnøtter.

3

Press kaken ned i en kakebunn (enten rund eller firkantet).

4

Miks alt til toppingen i en blender. Tøm dette over kaken.

5

Settes i kjøleskap i minst 2 timer før servering.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Ingredients

Ingredienser
Bunn
 100 g gulrot (grovhakket) (1 kopp)
 160 g valnøtter (2 kopper)
 30 g rosiner (1/2 kopp)
 50 g kokosmasse (1/2 kopp)
 1 tbsp solsikkefrø (kan fint droppes)
 2 tbsp lønnesirup
 1 tbsp vaniljeekstrakt
 1 tsp kanel
 ½ tbsp vann
Topping
 80 g cashew (1 kopp)
 2 tbsp sitronsaft
 3 tbsp vann
 2 tbsp lønnesirup
 1 tsp vaniljeekstrakt

Directions

Instruksjoner
1

Legg grovhakket gulrot i en kjøkkenmaskin, og miks de til de blir til litt mindre biter.

2

Legg i resten av ingrediensene til bunnen, og miks litt og litt. Ikke miks for mye. Det beste er om du kun grovmikser slik at du ser små biter av gulrot og valnøtter.

3

Press kaken ned i en kakebunn (enten rund eller firkantet).

4

Miks alt til toppingen i en blender. Tøm dette over kaken.

5

Settes i kjøleskap i minst 2 timer før servering.

Notes

Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos