GlutenfriKake

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Gulrotkake har jeg egentlig aldri vært så stor fan av. Jeg liker smaken, men det er noe med de som jeg ikke har vært så veldig glad i. Helt til den dagen da jeg fikk smake en herlig glutenfri gulrotkake.

Denne glutenfrie gulrotkaken er nemlig utrolig god og saftig. Dette er en glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker. Jeg lager ofte kaker med både egg, uraffinert sukker og melk/kefir, men jeg kjenner folk som ikke tåler disse matvarene, og da er det greit med et alternativ som også smaker godt. Selv om den er uten både egg og melk, så blir det likevel en god og saftig gulrotkake.

Det eneste som er av søtning i glutenfri gulrotkake, er dadler og litt stevia. Stevia trenger du ikke, men smak til underveis, så ser du hva du synes er godt og ikke. Bruk gjerne annen type søtning i glutenfri gulrotkake om du foretrekker det. Det er ingen fasit på akkurat dette. Ønsker du å bruke vanlig hvitt sukker, så gjør gjerne det (selv om uraffinert sukker er det beste). Lønnesirup er også en favoritt her i hus. Jeg har alltid en flaske med mørk lønnesirup i skapet, da alle i familien elsker smaken av dette.

Oppskriften på glutenfri gulrotkake er lett å følge. Det eneste som tar litt tid er rensking av epler og riving av gulrøtter. Har du kjøpt dadler med stein, så må du også bruke noen minutter på å fjerne steinen. Eller, det går vel stort sett på under minuttet. Resten går veldig raskt.

Lykke til med bakingen av gulrotkake uten egg.

Yields6 ServingsCategoryKakeDifficultyIntermediate
Total Time4 hrs 25 mins

Ingredienser
 10 fl oz dadler
 2 fl oz epler
 0,50 stick vann
 1 tbsp sitronsaft
 1 tsp vaniljepulver
 1 tsp kanel
 ½ tsp muskat
 ¼ tsp salt
 500 g gulrøtter (revet)
 80 g kokosmel
 5 drops stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 g cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 sticks kokosmelk
 2 tbsp sitronsaft
 15 drops stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ tsp salt

Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Nutrition Facts

Serving Size 1 kake

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 321Calories from Fat 162
% Daily Value *
Total Fat 18g28%
Saturated Fat 8g40%
Trans Fat 6g
Sodium 276mg12%
Potassium 583mg17%
Total Carbohydrate 43g15%
Dietary Fiber 12g48%
Sugars 22g
Protein 9g18%

Vitamin A 283%
Vitamin C 18%
Calcium 14%
Iron 14%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 10 fl oz dadler
 2 fl oz epler
 0,50 stick vann
 1 tbsp sitronsaft
 1 tsp vaniljepulver
 1 tsp kanel
 ½ tsp muskat
 ¼ tsp salt
 500 g gulrøtter (revet)
 80 g kokosmel
 5 drops stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 g cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 sticks kokosmelk
 2 tbsp sitronsaft
 15 drops stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ tsp salt

Directions

Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Start tidtaker for 25 Minutes

Start tidtaker for 60 Minutes

Start tidtaker for 180 Minutes