Flytende

Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)

Brus drikker jeg aldri…spesielt brus fra butikken. Grunnen er fordi det ikke gir meg noe som helst næring og fordi jeg synes det smaker altfor søtt.

Visste du at det er ca 100 gram sukker i 1 liter Cola? I varianten min er det ca 30-40 gram i 1 liter. Men, det viktige er at mysen er med på å bryte ned noe av sukkeret, slik at det blir omgjort til sunne bakterier i stedet. Sukkeret jeg bruker er uraffinert, og det inneholder noe mer næring enn vanlig raffinert hvitt sukker.

Det spiller egentlig ingen rolle hvilken bærtype du bruker. Du kan også lage med appelsiner, eller noe annet du liker godt.

Yields1 ServingCategoryFlytendeDifficultyBeginner

Ingredienser
 400 g bringebær (300-400 g pr pakke)
 40 g uraffinert sukker
 0,50 stick myse
 1 ½ tsp salt
 8 sticks vann

Instruksjoner
1

La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.

2

Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).

3

Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.

4

La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.

5

Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.

6

Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.

7

Lukk flasken(e), og sett det kjølig.

8

Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.

Nutrition Facts

Amount Per Serving
Calories 363Calories from Fat 27
% Daily Value *
Total Fat 3g5%
Saturated Fat 0.1g1%
Trans Fat 0.3g
Sodium 3508mg147%
Potassium 605mg18%
Total Carbohydrate 88g30%
Dietary Fiber 26g104%
Sugars 58g
Protein 5g10%

Vitamin A 4%
Vitamin C 176%
Calcium 8%
Iron 16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 400 g bringebær (300-400 g pr pakke)
 40 g uraffinert sukker
 0,50 stick myse
 1 ½ tsp salt
 8 sticks vann

Directions

Instruksjoner
1

La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.

2

Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).

3

Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.

4

La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.

5

Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.

6

Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.

7

Lukk flasken(e), og sett det kjølig.

8

Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.

Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)