Kake

Pærepai med kanelsaus

Denne paien (eller kaken om du vil), ble laget i full fart før vi fikk besøk i dag. Jeg hadde aldri laget en slik kake før, og tenkte det kunne være gøy å eksperimentere litt med forskjellige ingredienser. Det viste seg fort at det var bra jeg ikke serverte den til selveste kongen. Jeg fant ut at kaken burde stå i fryser helt til den skulle serveres, da den lett faller sammen om den står for lenge i romtemperatur.

En løsning kunne vært å tilsette litt gelatin i den, for å få den stivere. Dette er noe jeg kommer til å prøve til neste gang. Men om du ikke liker å bruke gelatin, og vil ha det så enkelt som mulig, så anbefaler jeg deg å ha den i fryseren helt til servering.

Uansett, gjestene som smakte kaken likte den godt, og jeg kan derfor lage den på nytt til en senere anledning.

Yields1 ServingCategoryKake

Ingredienser
 85 g mandelmel (1 kopp)
 15 fl oz dadler
 ½ tsp salt
 0,50 stick vann
Fyll
 2,50 sticks mandelmelk (1½ kopp)
 15 fl oz dadler
 1 tbsp sitronjuice
 1 tsp vaniljeekstrakt
 ½ tsp kanel
  tsp ingefær (krydder)
 ¼ tsp salt
 5 tbsp smeltet kokosolje
 2 fl oz pærer
 (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)

Instruksjoner
Bunnen
1

Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.

2

Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.

Fyll
3

Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).

4

Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.

5

Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.

6

Tilsett kanelsausen oppi.

7

I fryser i minst 2 timer før servering.

MERK
8

Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.

Ingredients

Ingredienser
 85 g mandelmel (1 kopp)
 15 fl oz dadler
 ½ tsp salt
 0,50 stick vann
Fyll
 2,50 sticks mandelmelk (1½ kopp)
 15 fl oz dadler
 1 tbsp sitronjuice
 1 tsp vaniljeekstrakt
 ½ tsp kanel
  tsp ingefær (krydder)
 ¼ tsp salt
 5 tbsp smeltet kokosolje
 2 fl oz pærer
 (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)

Directions

Instruksjoner
Bunnen
1

Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.

2

Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.

Fyll
3

Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).

4

Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.

5

Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.

6

Tilsett kanelsausen oppi.

7

I fryser i minst 2 timer før servering.

MERK
8

Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.

Pærepai med kanelsaus