Kake

Kake med blåbær og squash

Denne kaken er særdeles god, og ganske så sunn. Kake med blåbær og squash er alltid en vinner.

Kake med squash sier du? Ja, det stemmer. Squash er ikke den grønnsaken som folk bruker mest, men den passer likevel utrolig godt sammen med blåbær. Sammensetningen av squash, blåbær og ingefær er fantastisk god. Ikke bare er squash og blåbær godt, men det er utrolig sunt. Blåbær er en kraftig antioksidant og full av deilig c-vitamin. Det beste er at kaken er utrolig enkel å lage, selv om du aldri har bakt før. Et lite tips: har du tilgang på ferske blåbær så bruk det. Lager du denne utenfor sesong, så kan du kjøpe blåbær på butikken. Squash får du kjøpt hele året. De ser ut som en tjukk agurk.

Kake med blåbær og squash er ikke en typisk sukkerbombe. Denne er full av mettende varer, og du kan like gjerne spise den til frokost som til kaffen etter middag. Jeg lager denne stadig vekk, spesielt når jeg vil ha noe ekstra godt og søtt. Jeg nevnte at det ikke er noe typisk sukkerbombe, men det er likevel litt søtning i den. Dette kan selvsagt droppes, men jeg foretrekker å legge i litt lønnesirup og kokosolje. For de av dere som har lest litt på bloggen, så vet dere at jeg elsker sammensetningen av lønnesirup og kokosolje. Kokosolje er meget sunt, og lønnesirup er mye bedre enn vanlig bordsukker. Så da er det egentlig et veldig enkelt valg.

Yields1 ServingCategoryKakeDifficultyIntermediate
Total Time50 mins

Ingredienser
 200 g squash (en squash veier ca 300-400 g)
 2 fl oz egg
 50 g knekkebrød (knust)
 4 tbsp naturell yoghurt
 1 tsp ingefær
 1 tsp bakepulver
 1 tsp vaniljesukker
 1 tbsp lønnesirup
 100 g blåbær
 10 g cashewnøtter (knust)
 smør (som smøring i formen)

Instruksjoner
1

Stekovn på 175 grader.

2

Riv squashen og bland dette med yoghurt og egg.

3

Bland inn knust knekkebrød.

4

Bland inn ingefær, bakepulver, vaniljesukker og lønnesirup (prøv deg frem med søtstoff. Kan fort bli for søtt).

5

Vend så inn cashewnøtter og blåbær.

6

Hell dette over i en smurt form, og stek på nederste rille. 180 grader i ca 25-30 minutter.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

1 kake


Amount per serving
Calories473
% Daily Value *
Total Fat 24g31%
Saturated Fat 10g50%
Trans Fat 9g
Cholesterol 448mg150%
Sodium 709mg31%
Total Carbohydrate 49g18%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 39g
Protein 20g

Vitamin A 25mcg3%
Vitamin C 73mg82%
Calcium 38mg3%
Iron 22mg123%
Potassium 908mg20%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredients

Ingredienser
 200 g squash (en squash veier ca 300-400 g)
 2 fl oz egg
 50 g knekkebrød (knust)
 4 tbsp naturell yoghurt
 1 tsp ingefær
 1 tsp bakepulver
 1 tsp vaniljesukker
 1 tbsp lønnesirup
 100 g blåbær
 10 g cashewnøtter (knust)
 smør (som smøring i formen)

Directions

Instruksjoner
1

Stekovn på 175 grader.

2

Riv squashen og bland dette med yoghurt og egg.

3

Bland inn knust knekkebrød.

4

Bland inn ingefær, bakepulver, vaniljesukker og lønnesirup (prøv deg frem med søtstoff. Kan fort bli for søtt).

5

Vend så inn cashewnøtter og blåbær.

6

Hell dette over i en smurt form, og stek på nederste rille. 180 grader i ca 25-30 minutter.

Notes

Kake med blåbær og squash