Sjokoladekake med quinoa
Sjokoladekake med quinoa smaker det samme som vanlig sjokoladekake….bare noen hakk sunnere. Sjokoladekake med quinoa er en kake som smaker omtrent helt likt som en «vanlig» standard sjokoladekake med masse hvetemel og sukker. Forskjellen er at sjokoladekake med quinoa er langt sunnere.
Etter at jeg lagde denne, så var den oppspist i løpet av 1 dag.
Kaken er egentlig for god til å være sann. For det første er den helt uten mel. Ja, du hørte riktig. Uten mel! Det gjør også at den er glutenfri.
Hovedbasen i kaken er lagd av kokt quinoa. Det høres kanskje avansert ut, men det er latterlig enkelt. Kok opp vann, legg i quinoa, og vent 10 minutter.
Du KAN lage en glasur til kaken også. Da blir den litt mindre sunn, men for noen kanskje litt bedre. Jeg spiser den gjerne uten glasur. Du sparer også litt tid på å droppe glasuren på sjokoladekake med quinoa. Glasuren kan f.eks bestå av mørk sjokolade smeltet sammen med litt kokosmelk/krem.
Ovnen settes på 180 grader.
Kok opp en kjele med vann, legg i quinoa. Legg på lokk, reduser varme, og la den trekke i ca 10 minutter.
Legg bakepapir i en kakeform på 25 x 20 cm eller smør den med fett.
Sil av vannet når quinoaen er ferdig.
Legg kokosmelk, egg, vaniljesukker, quinoa og smeltet smør i en blender og bland sammen til det blir en fin og jevn masse.
Bland sammen kokossukker, bakepulver, salt, kakaopulver og natron i en annen bolle.
Bland det som er i blenderen sammen med det som er i bollen. Blandes med en slikkepott.
Tøm røren over i kakeformen.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter, midterste rille (kan stekes i nedre del også).
Oppskriften bruker "kopper" som mål. Ta utgangspunkt i en normal kopp, og bruk denne til alle ingrediensene, så får du riktig forhold mellom alt. Eventuelt kan du kjøpe et målebeger som bruker kopp.
4 servings
1 kake
Ingredients
Directions
Ovnen settes på 180 grader.
Kok opp en kjele med vann, legg i quinoa. Legg på lokk, reduser varme, og la den trekke i ca 10 minutter.
Legg bakepapir i en kakeform på 25 x 20 cm eller smør den med fett.
Sil av vannet når quinoaen er ferdig.
Legg kokosmelk, egg, vaniljesukker, quinoa og smeltet smør i en blender og bland sammen til det blir en fin og jevn masse.
Bland sammen kokossukker, bakepulver, salt, kakaopulver og natron i en annen bolle.
Bland det som er i blenderen sammen med det som er i bollen. Blandes med en slikkepott.
Tøm røren over i kakeformen.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter, midterste rille (kan stekes i nedre del også).
Oppskriften bruker "kopper" som mål. Ta utgangspunkt i en normal kopp, og bruk denne til alle ingrediensene, så får du riktig forhold mellom alt. Eventuelt kan du kjøpe et målebeger som bruker kopp.