Eple med havre- og kokoslokk
Oppskriften er enkel og god. Se hvordan du lager eple med havre- og kokoslokk. Denne oppskriften fikk jeg av min mor for noen år siden. Jeg vet ikke hvor hun har fått den i fra, men en ting er i hvert fall sikkert; den er utrolig enkel å lage, og den smaker veldig godt.
Dette er egentlig en forenklet eplekake. Du legger en haug med epler i bunnen. Strør over litt sukker, kanel og ingefær. Og til slutt så legger du over et havrelokk som består av smør, havre, kokos og søtning. Jeg har redusert sukkerinnholdet i forhold til oppskriften jeg fikk av min mor. Sukkeret er halvvert i min versjon. Jeg har også lagt til litt lønnesirup siden jeg liker godt smaken av det. Du bestemmer selvsagt selv hvor mye søtning du trenger.
Eple med havrelokk passer utmerket til dessert og kaffemat. Siden den kun tar ca 30 minutter å lage (inkl. steking) så trenger du ikke planlegge så mye i forveien. Ingrediensene er også temmelig vanlig i det norske hjem, så du har stort sett det du trenger til enhver tid.
Skrell eplene og del de i små terninger
Fordel de i en form
Dryss over sukker, kanel og ingefær
Bland sammen smør, mel, gryn, sukker og lønnesirup i en bolle
Fordel dette over eplene (som smuler)
Stekes på 200 grader i ca 25 minutter
Kan serveres med pisket kremfløte eller vaniljekesam
Er du glad i sukker, så kan du selvsagt øke mengde av søtning. Jeg foretrekker å bruke minst mulig sukker, siden det er sunnere, og fordi jeg jeg blir litt uvel når det blir for søtt.
0 servings
1 x oppskrift (uten krem)
- Amount per serving
- Calories1250
Ingredients
Directions
Skrell eplene og del de i små terninger
Fordel de i en form
Dryss over sukker, kanel og ingefær
Bland sammen smør, mel, gryn, sukker og lønnesirup i en bolle
Fordel dette over eplene (som smuler)
Stekes på 200 grader i ca 25 minutter
Kan serveres med pisket kremfløte eller vaniljekesam
Er du glad i sukker, så kan du selvsagt øke mengde av søtning. Jeg foretrekker å bruke minst mulig sukker, siden det er sunnere, og fordi jeg jeg blir litt uvel når det blir for søtt.
Notes