DessertSnacks

Tørket eple – eplesnack

Lær å lage en nydelig plate med tørket eple.

Du vil snart se hvor utrolig enkelt det er å lage tørket eple. Det eneste du trenger er….epler! Du kan fint bruke annen frukt eller bær som f.eks blåbær, jordbær eller pære. Denne oppskriften er sunt, smaker godt og er utrolig lett å anvende. Du kan enten spise de som de er, eller du kan putte på diverse fyll som du liker, og rulle sammen platen med tørket frukt som en tortilla.

Epler er kanskje en av de mest vanligste fruktene du kan få tak i. De selges på alle matbutikker, og det er lett å få tak i. Dyrker du dine egne epler, så er du heldig. Selvplukkede epler egner seg meget godt om du skal lage denne oppskriften eller f.eks i eplekake med smuldrelokk.

Frukten inneholder C-vitamin, A-vitamin, fiber, jern, kalsium, antioksidanter og andre viktige næringsstoffer. Siden vi ikke varmebehandler frukten med mer enn ca 40 grader, så holder vitaminene seg intakt.

Flere eksperter hevder at om du sliter med overvekt, så bør du spise epler hver dag for å kontrollere appetitten. Fiberet hjelper også til med å fjerne giftstoffer og andre skadelige stoffer fra kroppen din.

Oppskriften under passer utmerket hvis du skal kose deg med noe søtt (røde eller gule). Tørker du de på denne måten, så vil du etter min mening få noe som egner seg ypperlig som godteri. Nevnte jeg at det er sunt?

Yields1 ServingCategoryDessert, SnacksDifficultyBeginner
Total Time8 hrs 10 mins

Ingredienser
 4 fl oz epler (dekker ca et stekebrett)

Instruksjoner
1

Skjær hvert eple i 4 biter, og fjern kjernen

2

Mos eplene i en blender til de blir helt flytende

3

Hell epleblandingen over på et stekebrett med bakepapir

4

Blandingen skal varmes i ovn på ca 40-50 grader varmluft i ca 8 timer. Husk å sett en tresleiv i åpningen, slik at det blir luftgjennomstrømning.

5

Har du dehydrator, så bruk den. Sett den på 43 grader i ca 8 timer.

Ingredients

Ingredienser
 4 fl oz epler (dekker ca et stekebrett)

Directions

Instruksjoner
1

Skjær hvert eple i 4 biter, og fjern kjernen

2

Mos eplene i en blender til de blir helt flytende

3

Hell epleblandingen over på et stekebrett med bakepapir

4

Blandingen skal varmes i ovn på ca 40-50 grader varmluft i ca 8 timer. Husk å sett en tresleiv i åpningen, slik at det blir luftgjennomstrømning.

5

Har du dehydrator, så bruk den. Sett den på 43 grader i ca 8 timer.

Tørket eple – eplesnack