Muffins / cupcakes

Kanelmuffins med yoghurt-krem

Her får du noen gode kanelmuffins med yoghurt-krem. For ikke så veldig lenge siden, så lagde jeg noe jeg kalte verdens beste kanelboller. Disse fikk jeg mye skryt av, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe litt annerledes med kanel. Da ble det kanelmuffins.

Om du ikke vil ha yoghurt, så kan du bytte ut det med kokosmelk eller noe annet du foretrekker.

Dette er veldig enkelt å lage, og de trenger kun ca 8 minutter steketid. De passer perfekt til barna dine, om du ønsker et litt sunnere alternativ til vanlige muffins.

Yields1 ServingCategoryMuffins / cupcakesDifficultyIntermediate
Total Time28 mins

Ingredienser
 80 g mandelmel (1 kopp)
 2 tbsp kokosmel
 ½ tsp bakepulver
 ¼ tsp havsalt
 5 tbsp smeltet kokosolje (1/4 kopp)
 35 tbsp yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
 3 fl oz egg
 1 tsp vaniljepulver
Kanel-glasur
 2 tbsp lønnesirup
 1 tbsp smeltet kokosolje
 1 tbsp kanel
Yoghurt-krem
 5 tbsp yoghurt, naturell (1 kopp)
 12 tbsp smør, mykt (1/3 kopp)
 1 tsp vaniljepulver
 2 tbsp daddelsukker (1/4 kopp)

Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).

2

Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.

3

Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.

4

Miks begge blandingene sammen.

5

Legg dette over i muffins-former.

6

Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.

7

Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.

8

Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.

9

Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.

Ingredients

Ingredienser
 80 g mandelmel (1 kopp)
 2 tbsp kokosmel
 ½ tsp bakepulver
 ¼ tsp havsalt
 5 tbsp smeltet kokosolje (1/4 kopp)
 35 tbsp yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
 3 fl oz egg
 1 tsp vaniljepulver
Kanel-glasur
 2 tbsp lønnesirup
 1 tbsp smeltet kokosolje
 1 tbsp kanel
Yoghurt-krem
 5 tbsp yoghurt, naturell (1 kopp)
 12 tbsp smør, mykt (1/3 kopp)
 1 tsp vaniljepulver
 2 tbsp daddelsukker (1/4 kopp)

Directions

Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).

2

Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.

3

Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.

4

Miks begge blandingene sammen.

5

Legg dette over i muffins-former.

6

Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.

7

Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.

8

Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.

9

Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.

Kanelmuffins med yoghurt-krem