Her får du noen gode kanelmuffins med yoghurt-krem. For ikke så veldig lenge siden, så lagde jeg noe jeg kalte verdens beste kanelboller. Disse fikk jeg mye skryt av, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe litt annerledes med kanel. Da ble det kanelmuffins.
Om du ikke vil ha yoghurt, så kan du bytte ut det med kokosmelk eller noe annet du foretrekker.
Dette er veldig enkelt å lage, og de trenger kun ca 8 minutter steketid. De passer perfekt til barna dine, om du ønsker et litt sunnere alternativ til vanlige muffins.
Yields1 ServingCategoryMuffins / cupcakesDifficultyIntermediateTotal Time28 mins
Ingredienser
80gmandelmel (1 kopp)
2tbspkokosmel
½tspbakepulver
¼tsphavsalt
5tbspsmeltet kokosolje (1/4 kopp)
35tbspyaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
3fl ozegg
1tspvaniljepulver
Kanel-glasur
2tbsplønnesirup
1tbspsmeltet kokosolje
1tbspkanel
Yoghurt-krem
5tbspyoghurt, naturell (1 kopp)
12tbspsmør, mykt (1/3 kopp)
1tspvaniljepulver
2tbspdaddelsukker (1/4 kopp)
Instruksjoner
1
Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).
2
Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.
3
Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.
4
Miks begge blandingene sammen.
5
Legg dette over i muffins-former.
6
Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.
7
Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.
8
Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.
9
Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.
Nutrition Facts
0 servings
Serving size
Ingredients
Ingredienser
80gmandelmel (1 kopp)
2tbspkokosmel
½tspbakepulver
¼tsphavsalt
5tbspsmeltet kokosolje (1/4 kopp)
35tbspyaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
3fl ozegg
1tspvaniljepulver
Kanel-glasur
2tbsplønnesirup
1tbspsmeltet kokosolje
1tbspkanel
Yoghurt-krem
5tbspyoghurt, naturell (1 kopp)
12tbspsmør, mykt (1/3 kopp)
1tspvaniljepulver
2tbspdaddelsukker (1/4 kopp)
Directions
Instruksjoner
1
Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).
2
Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.
3
Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.
4
Miks begge blandingene sammen.
5
Legg dette over i muffins-former.
6
Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.
7
Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.
8
Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.
9
Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.