Kjeks og boller

Verdens beste kanelboller

Her får du en sunn og smakfull oppskrift på verdens beste kanelsnurrer uten melk.

Denne oppskriften på kanelboller (eller er det kanelsnurrer?) kom jeg over i en epost jeg nettopp fikk. Det første som stod i eposten var at denne oppskriften var verdens beste. Greit nok, jeg prøver.

Det viste seg at denne faktisk var ganske god. Om det er verdens beste kanelsnurrer, skal jeg ikke si med sikkerhet. Jeg har jo tross alt ikke smakt alle kanelbollene og kanelsnurrene i hele verden. Men jeg kan love deg at disse kanelsnurrene / kanelbollene smaker veldig godt.

Deigen formes lett ved hjelp av mandelmel, kokosmel og diverse andre gode ingredienser. Du blander sammen alt i oppskriften på få minutter. Som «sukker», så bruker jeg kokossukker og honning. Du kan selvsagt bruke annen søtning, som f.eks stevia eller sukrin, om du ønsker færre kalorier i kanelsnurrene. Jeg bruker ikke smør i deigen. Jeg erstatter dette med kokosolje, som gir en god og saftig kanelsnurr.

Jeg bruker både kanelsnurrer og kanelboller i teksten ovenfor. Forskjellen er jo egentlig ikke noe særlig stor. Kanelboller former man gjerne som boller fra starten, mens en kanelsnurr blir først snurret rundt seg selv, og skjært opp i mindre biter (eller boller om du vil).

Yields1 ServingCategoryKjeks og bollerDifficultyIntermediate
Total Time40 mins

Ingredienser
 170 g mandelmel
 25 g kokosmel
 ¼ tsp bakepulver
 ½ tsp havsalt
 3 tbsp kokosolje (flytende)
 2 tbsp honning
 2 fl oz egg
 1 tbsp vaniljepulver
 2 tbsp kokossukker
Fyll
 3 tbsp kokossukker
 2 tbsp kanel (av typen Ceylon)
 2 tbsp kokosolje
 30 g pekannøtter (hakkede)
Glasur
 1 tbsp honning
 2 tbsp kokosolje (flytende)
 ¼ tsp mandelekstrakt
 2 tsp vaniljepulver

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 175 grader celsius.

2

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.

3

Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.

4

Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.

5

Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

6

Rull deigen sammen til en lang pølse.

7

Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.

8

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

9

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.

Nutrition Facts

Serving Size 1 x oppskrift


Amount Per Serving
Calories 2052Calories from Fat 1098
% Daily Value *
Total Fat 122g188%
Saturated Fat 68g340%
Trans Fat 36g
Cholesterol 424mg142%
Sodium 1413mg59%
Potassium 571mg17%
Total Carbohydrate 163g55%
Dietary Fiber 30g120%
Sugars 117g
Protein 94g188%

Vitamin A 10%
Vitamin C 12%
Calcium 62%
Iron 71%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 170 g mandelmel
 25 g kokosmel
 ¼ tsp bakepulver
 ½ tsp havsalt
 3 tbsp kokosolje (flytende)
 2 tbsp honning
 2 fl oz egg
 1 tbsp vaniljepulver
 2 tbsp kokossukker
Fyll
 3 tbsp kokossukker
 2 tbsp kanel (av typen Ceylon)
 2 tbsp kokosolje
 30 g pekannøtter (hakkede)
Glasur
 1 tbsp honning
 2 tbsp kokosolje (flytende)
 ¼ tsp mandelekstrakt
 2 tsp vaniljepulver

Directions

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 175 grader celsius.

2

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.

3

Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.

4

Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.

5

Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

6

Rull deigen sammen til en lang pølse.

7

Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.

8

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

9

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.

Verdens beste kanelboller av den sunne sorten (uten melk)
Start tidtaker for 20 Minutes