Ravioli av eple
Denne oppskriften er veldig enkel, og veldig god. Se hvordan jeg lager ravioli av eple.
Ravioli blir ofte brukt om en type pasta hvor man pakker inn fyll mellom to pastaplater. Fyllet inneholder gjerne fisk, kjøtt eller ost.
Ravioli av eple derimot, inneholder ikke kjøtt, ost eller fisk. Men…wait for it….EPLE! Det er selvfølgelig noe mer enn bare eple, men eple blir på en måte pastaen rundt fyllet. Fyllet består av nøtter (i dette tilfellet pecan), kokosolje, lønnesirup og vann. Fyllet skal bli fast og litt vått. Ikke rennende.
Jeg vet ikke helt i hvilken kategori jeg skal plassere eple av ravioli, men jeg tror at kjeks er et passende navn. Jeg tror kanskje at definisjonen av kjeks er at de skal være nokså tørre slik at de kan holde seg lenge, så om du varmer disse lenge nok, så går de nok under kjeks. Disse egner seg utmerket ved siden av kaffe eller te, på fjellet, som mat til lunsjen når du er på jobb eller som godteri når du vil ha noe ekstra godt og søtt. Søtningen bestemmer du selv. Ekte lønnesirup er søtt, men et langt bedre alternativ til sukrose (vanlig sukker).
Fjern skallet fra eplene
Kutt opp eplene i små chips-flak
Legg eple-chipsen i en bolle slik at det blir ett lag med eple
Hell over noen dråper kokosolje og lønnesirup
Tilsett litt kanel (er du glad i kanel, bruk mye)
Gjenta punkt 3-5 til du ikke har mer eple
Dehydrer eplene i ca 30 minutter på 50 grader varmluft med åpning i stekovn
Legg pecannøttene i en blender
Tilsett kokosolje og lønnesirup
Massen skal bli litt våt, men fast. Litt som peanøttsmør.
Legg så eple-chipsen på et stekebrett, og legg en liten klatt med fyll på midten. Legg så et nytt eple-chips på toppen og press den ned for å skvise fyllet ut til kantene. Dette fungerer som lim slik at du kan lukke eplene.
Legg mer kanel på toppen om du ønsker det.
Dehydreres på 50-80 grader varmluft i ca 2 timer. Kan også stekes på høyere temperatur og redusert steketid.
Til mer du dehydrerer, desto sprøere blir raviolien. Prøv deg fram i forhold til hva du liker best.
0 servings
pr. 100 gram
- Amount per serving
- Calories500
Ingredients
Directions
Fjern skallet fra eplene
Kutt opp eplene i små chips-flak
Legg eple-chipsen i en bolle slik at det blir ett lag med eple
Hell over noen dråper kokosolje og lønnesirup
Tilsett litt kanel (er du glad i kanel, bruk mye)
Gjenta punkt 3-5 til du ikke har mer eple
Dehydrer eplene i ca 30 minutter på 50 grader varmluft med åpning i stekovn
Legg pecannøttene i en blender
Tilsett kokosolje og lønnesirup
Massen skal bli litt våt, men fast. Litt som peanøttsmør.
Legg så eple-chipsen på et stekebrett, og legg en liten klatt med fyll på midten. Legg så et nytt eple-chips på toppen og press den ned for å skvise fyllet ut til kantene. Dette fungerer som lim slik at du kan lukke eplene.
Legg mer kanel på toppen om du ønsker det.
Dehydreres på 50-80 grader varmluft i ca 2 timer. Kan også stekes på høyere temperatur og redusert steketid.
Til mer du dehydrerer, desto sprøere blir raviolien. Prøv deg fram i forhold til hva du liker best.