Kake

Hjemmelaget brownies med kakao

Hjemmelaget brownies med kakao (uten egg), er en sikker vinner hos de fleste.
Denne oppskriften på hjemmelaget brownies er bare helt nydelig. Den er veldig enkle å lage (få ingredienser), og den krever ingen steking. Kaken er også uten egg og melk.

Fordelen med hjemmelaget brownies med kakao er at den er langt sunnere enn den du kjøper i butikken. Den smaker også bedre, etter min mening. For å få best smak, så anbefaler jeg å sette den kjølig i minst 1 time, før servering. Da får den virkelig satt seg.

Jeg har lagt ved oppskriften på sjokoladeglasur. Dette trenger du egentlig ikke, siden hjemmelaget brownies med kakao er veldig god uten. Men, den blir selvsagt enda noen hakk bedre med glasur.

Glasuren er uansett veldig lett å lage. Du mikser sammen fire ingredienser, og smører dette utover kaken.

Jeg regner med at du ikke klarer å lagre denne kaken i mer noen timer. Er det 2 eller flere i huset, så blir denne spist opp på 1-2-3. Noen vil nok kalle denne for verdens beste brownies. Om den er verdens beste eller ikke, vet jeg ikke. Men den er god!

Yields1 ServingCategoryKakeDifficultyBeginner
Total Time15 mins

Ingredienser
 120 g pekan
 13 fl oz dadler
 5 tbsp kakao
 4 tbsp kokosmasse
 2 tbsp yaconsirup, honning, kokosnektar eller lønnesirup
 ¼ tsp salt
Glasur
 10 fl oz dadler
 1 tbsp kakao
 6 tbsp smeltet kokosolje
 1 stick vann

Instruksjoner
1

Legg pekannøttene i en food processor og miks de godt sammen.

2

Tilsett dadler og miks godt sammen.

3

Tilset resten av ingrediensene og miks sammen. Ikke miks for mye. Deigen kan godt være litt grov.

4

Legg deigen i en rund form (jeg bruker 15 cm springform) og press den ned med hendene. Ikke press for mye.

Glasur
5

Legg ingredienser til glasuren i en kraftig blender, og miks godt sammen. Blandingen skal være silkemyk.

6

Legg glasur på toppen av kaken og sett kjølig en time før servering.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Ingredients

Ingredienser
 120 g pekan
 13 fl oz dadler
 5 tbsp kakao
 4 tbsp kokosmasse
 2 tbsp yaconsirup, honning, kokosnektar eller lønnesirup
 ¼ tsp salt
Glasur
 10 fl oz dadler
 1 tbsp kakao
 6 tbsp smeltet kokosolje
 1 stick vann

Directions

Instruksjoner
1

Legg pekannøttene i en food processor og miks de godt sammen.

2

Tilsett dadler og miks godt sammen.

3

Tilset resten av ingrediensene og miks sammen. Ikke miks for mye. Deigen kan godt være litt grov.

4

Legg deigen i en rund form (jeg bruker 15 cm springform) og press den ned med hendene. Ikke press for mye.

Glasur
5

Legg ingredienser til glasuren i en kraftig blender, og miks godt sammen. Blandingen skal være silkemyk.

6

Legg glasur på toppen av kaken og sett kjølig en time før servering.

Notes

Hjemmelaget brownies med kakao
Start tidtaker for 15 Minutes