AnnetMuffins / cupcakesSnacks

Sjokolade-høystakk

Disse sjokolade-høystakkene er aldeles nydelige. Søte, gode og sunne.

Herlig, en oppskrift som ikke krever noe elektrisk utstyr. Det betyr mindre rengjøring, og mer tid til å kose seg med disse nydelige sjokolade-høystakkene. Jeg kaller det høystakk, fordi det ser ut som det stikker gress eller lignende ut fra sjokoladen. Egentlig er det bare kokosmasse som har blitt blandet inn sammen med resten av blandingen.

Smaken er nydelig, og blandingen av kokos med sjokolade blir helt perfekt. Jeg brukte muffinsformer for å få samlet blandingen, men du kan også lagre den på annet vis. Har du andre sjokoladeformer eller lignende, så bruk gjerne disse.

De må settes i kjøleskap eller fryser, for at de skal bli faste og fine. Det er kokosoljen som gjør at de holder sammen ved temperaturer under ca 22 grader. Blir de fryst ned, så kan de likevel spises rett fra fryseren, siden de ikke blir steinhard.

Hvis du vil forme deigen til runde kuler i stedet for å ha de i former, så må du sette blandingen i kjøleskap i minst 30 minutter først, og så kan du forme de til kuler. Blandingen er altfor klissete før den får stått kjølig. Da kan du også rulle kulene i ekstra kokosmasse, slik at det legger seg kokosmasse på utsiden også, ikke bare innsiden.

Yields1 ServingCategoryAnnet, Muffins / cupcakes, SnacksDifficultyBeginner
Total Time45 mins

Ingredienser
 170 g kokosmasse (2½ kopp)
 1,50 sticks kokosolje (3/4 kopp)
 1 stick lønnesirup (1/2 kopp) eller 3 ss uraffinert sukker
 40 g kakao (1/2 kopp)
 1 tsp vaniljeekstrakt
 ¼ tsp salt

Instruksjoner
1

Tilsett alt i en stor bolle, unntatt kokosmasse.

2

Rør godt sammen med en skje.

3

Når alt er mikset, tilsett kokosmassen, og rør videre.

4

Legg røren over i muffinsformer eller lignende.

5

Sett i kjøleskap i minst 1 time før servering. Fryser går også.

Alternativt
6

Sett bollen med røre i kjøleskap først, og vent i ca 30 minutter før du kan forme deigen til små kuler. Da slipper du å bruke muffinsformer.

Ingredients

Ingredienser
 170 g kokosmasse (2½ kopp)
 1,50 sticks kokosolje (3/4 kopp)
 1 stick lønnesirup (1/2 kopp) eller 3 ss uraffinert sukker
 40 g kakao (1/2 kopp)
 1 tsp vaniljeekstrakt
 ¼ tsp salt

Directions

Instruksjoner
1

Tilsett alt i en stor bolle, unntatt kokosmasse.

2

Rør godt sammen med en skje.

3

Når alt er mikset, tilsett kokosmassen, og rør videre.

4

Legg røren over i muffinsformer eller lignende.

5

Sett i kjøleskap i minst 1 time før servering. Fryser går også.

Alternativt
6

Sett bollen med røre i kjøleskap først, og vent i ca 30 minutter før du kan forme deigen til små kuler. Da slipper du å bruke muffinsformer.

Sjokolade-høystakk