Annet

Vaniljekuler med kokos og sesamsmør

Vaniljekuler er godt, sunt og enkelt. Kjekt å ha hvis du får gjester på besøk.
Disse vaniljekulene er gode, og søte. De er også sunne, og de er veldig enkle å lage. Faktisk så tar det bare noen få minutter å lage dem, hvis du ser bort i fra de 30 minuttene i kjøleskapet.

Jeg bruker noe som heter tahini i oppskriften. Du trenger ikke noe særlig utstyr til disse. Kun en blender, en bolle og en sleiv. Personlig liker jeg disse best når de har stått i kjøleskapet i noen timer, og fått kjølt seg skikkelig ned. De blir også litt fastere når de står kjølig, siden kokosoljen stivner under romtemperatur.

Du får ca 15 små kuler hvis du følger oppskriften under. Det kommer selvsagt an på hvor store kuler du lager, men ca 12-15 kuler burde du få ut av oppskriften.

Vaniljekulene er ganske søte, så det holder gjerne med én eller to etter middagen.

Yields1 ServingCategoryAnnet
Total Time35 mins

Ingredienser
 140 g kokosmasse (2 kopper)
 1 tbsp tahini (sesamsmør)
 1 stick lønnesirup (1/2 kopp)
 1 stick kokosolje (flytende) (1/2 kopp)
 1 tsp vaniljeekstrat (eller vaniljesukker)
 ½ tsp havsalt

Instruksjoner
1

Legg alt i en blender, unntatt kokosmasse, og miks godt.

2

Når blandingen er silkemyk, så blander du dette inn med kokosmasse i en bolle. Bland med en sleiv.

3

Sett i kjøleskap i 20-30 minutter.

4

Form til kuler, og sett kjølig, eller server med en gang.

Ingredients

Ingredienser
 140 g kokosmasse (2 kopper)
 1 tbsp tahini (sesamsmør)
 1 stick lønnesirup (1/2 kopp)
 1 stick kokosolje (flytende) (1/2 kopp)
 1 tsp vaniljeekstrat (eller vaniljesukker)
 ½ tsp havsalt

Directions

Instruksjoner
1

Legg alt i en blender, unntatt kokosmasse, og miks godt.

2

Når blandingen er silkemyk, så blander du dette inn med kokosmasse i en bolle. Bland med en sleiv.

3

Sett i kjøleskap i 20-30 minutter.

4

Form til kuler, og sett kjølig, eller server med en gang.

Vaniljekuler med kokos og sesamsmør