En god og enkel sjokolade-«fudge» som du lager på kort tid.
Fudge med sjokolade er enkelt å lage. Du smelter sjokoladen du vil bruke, tilsetter noen andre ingredienser, setter kjølig, og vips…du har en lekker konfekt.
Du kan godt lage sjokolade selv. Jeg brukte butikksjokolade med 86% kakao. Det var litt mer lettvint denne gangen. Ellers er det ikke noe spesielt fancy med denne oppskriften. Søtningen blir redusert/økt ut i fra hvilken sjokolade du bruker. Hvis du f.eks bruker 70% sjokolade, så må du kanskje redusere sukkermengden noe. Men igjen, er du glad i sukker, så kjør på.
Yields1 ServingCategoryAnnetDifficultyIntermediateTotal Time20 mins
Ingredienser
10fl oz10 bringebær (kan droppes)
300gmørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
2fl ozegg (bruk erstatter om du må. f.eks litt vann)
70gkokossukker
1tspvaniljepulver
1tbsppotetmel (kan droppes)
½tspbakepulver
½tspsalt
80gvalnøtter, hakket eller hele
3tbspsmeltet kokosolje
Instruksjoner
1
Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).
2
Smelt sjokoladen i en kjele.
3
Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.
4
Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.
5
Tilsett valnøtter.
6
Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.
7
Kutt opp i biter.
Nutrition Facts
0 servings
Serving size
Ingredients
Ingredienser
10fl oz10 bringebær (kan droppes)
300gmørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
2fl ozegg (bruk erstatter om du må. f.eks litt vann)
70gkokossukker
1tspvaniljepulver
1tbsppotetmel (kan droppes)
½tspbakepulver
½tspsalt
80gvalnøtter, hakket eller hele
3tbspsmeltet kokosolje
Directions
Instruksjoner
1
Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).
2
Smelt sjokoladen i en kjele.
3
Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.
4
Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.
5
Tilsett valnøtter.
6
Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.