Hjemmelaget sjokolade er ikke så vanskelig å lage. Du kommer langt med kakao, kokosolje og søtning.
Når du har blandet alt, så kan du helle blandingen over i former, og sette de i fryseren. Når du er sulten på sjokolade, så tar du de ut, knekker av en bit, og setter resten tilbake i fryseren. Du kan også sette de i kjøleskap. Det blir stivt, men ikke like hardt som i fryseren. Denne basen kan også brukes som glasur og frosting på en rekke kaker og desserter.
5tbspyaconsirup (eller annen søtning, f.eks kokosnektar, honning, sukker)
50gkakao
Valgfritt
Tilsett noen ss med nøttesmør, f.eks cashewsmør.
Instruksjoner
1
Miks sammen kokosolje, vanilje og salt i en blender. Bruk lav hastighet.
2
Bland inn kakao mens blenderen går på lav hastighet.
3
Tilsett litt og litt søtning. Smak etter som du tilsetter, og stopp når du er fornøyd.
4
Kan stå i kjøleskap i ca 2 uker.
Merk
5
Denne vil stivne ved temperatur under 24 grader. Settes den i kjøleskap så blir den stiv etter bare noen minutter. Trenger du den flytende, så er det bare å sette den i ovnen på 40 grader eller i mikroen. Tilsett litt vann om blandingen blir for tykk. Eventuelt mer lønnesirup eller kokosolje.
Nutrition Facts
0 servings
Serving size
Ingredients
Ingredienser
100gsmeltet kokosolje
1tspvaniljepulver
¼tsphavsalt
5tbspyaconsirup (eller annen søtning, f.eks kokosnektar, honning, sukker)
50gkakao
Valgfritt
Tilsett noen ss med nøttesmør, f.eks cashewsmør.
Directions
Instruksjoner
1
Miks sammen kokosolje, vanilje og salt i en blender. Bruk lav hastighet.
2
Bland inn kakao mens blenderen går på lav hastighet.
3
Tilsett litt og litt søtning. Smak etter som du tilsetter, og stopp når du er fornøyd.
4
Kan stå i kjøleskap i ca 2 uker.
Merk
5
Denne vil stivne ved temperatur under 24 grader. Settes den i kjøleskap så blir den stiv etter bare noen minutter. Trenger du den flytende, så er det bare å sette den i ovnen på 40 grader eller i mikroen. Tilsett litt vann om blandingen blir for tykk. Eventuelt mer lønnesirup eller kokosolje.