Sjokoladeboller med havre
Skal du lage noe godt som også er lett å lage, så er sjokoladeboller med havre noe du bør prøve. Dette kan også kalles sjokoladekuler, siden de formes i hånden og du bestemmer selv om de skal se ut som små kuler, eller større boller.
Det er ingenting i veien for å eksperimentere litt med ulike ingredienser. På slutten av oppskriften så mikser jeg inn tørkede tranebær. Her kan du f.eks bruke hakkede nøtter eller noe annet du liker godt. Det er kun fantasien som setter grenser her.
Sjokoladebollene (eller kulene) er perfekte til å ha med på tur. De holder seg lenge i en pose eller matboks, og de gir masse energi når du trenger det som mest.
Under finner du oppskrift på sjokoladeboller med havregryn.
Miks havregryn i en kjøkkenmaskin slik at det blir til mel.
Tilsett kokosmasse, og miks litt til.
Tilsett så resten av ingrediensene, unntatt bærene du vil bruke til slutt (f.eks gojibær, tranebær…). Miks godt sammen
Lag kuler av deigen, og rull de i kokosmasse, gojibær, hakkede nøtter eller noe annet godt du har liggende.
0 servings
1 stor deig
- Amount per serving
- Calories2226
- % Daily Value *
- Total Fat 171g220%
- Saturated Fat 127g635%
- Trans Fat 14g
- Sodium 168mg8%
- Total Carbohydrate 160g59%
- Dietary Fiber 48g172%
- Total Sugars 88g
- Protein 31g
- Vitamin C 2mg3%
- Calcium 16mg2%
- Iron 94mg523%
- Potassium 386mg9%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredients
Directions
Miks havregryn i en kjøkkenmaskin slik at det blir til mel.
Tilsett kokosmasse, og miks litt til.
Tilsett så resten av ingrediensene, unntatt bærene du vil bruke til slutt (f.eks gojibær, tranebær…). Miks godt sammen
Lag kuler av deigen, og rull de i kokosmasse, gojibær, hakkede nøtter eller noe annet godt du har liggende.