Kjeks og boller

Kjeks med sjokoladebiter

Her følger en oppskrift på herlige kjeks med sjokoladebiter.

Yields1 ServingCategoryKjeks og bollerDifficultyIntermediate
Total Time25 mins

Ingredienser
 130 g cashewmel
 75 g havremel
 30 g kokossukker
 ¼ tsp havsalt
 0,40 stick lønnesirup
 1 tbsp vann
 1 tsp vaniljeekstrakt
 50 g mørk sjokolade (hakket i små biter)

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

1 stor porsjon


Amount per serving
Calories1508
% Daily Value *
Total Fat 71g92%
Saturated Fat 16g80%
Trans Fat 31g
Sodium 497mg22%
Total Carbohydrate 166g61%
Dietary Fiber 14g50%
Total Sugars 79g

Vitamin C 1mg2%
Calcium 17mg2%
Iron 81mg450%
Potassium 1127mg24%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredients

Ingredienser
 130 g cashewmel
 75 g havremel
 30 g kokossukker
 ¼ tsp havsalt
 0,40 stick lønnesirup
 1 tbsp vann
 1 tsp vaniljeekstrakt
 50 g mørk sjokolade (hakket i små biter)

Directions

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Notes

Kjeks med sjokoladebiter

Start tidtaker for steking for 10 Minutes