Kake

Sjokoladekake med kokos

Denne sjokoladekaken er nydelig. Kaken krever ingen steking, og er relativ enkel å lage. Du trenger en god kjøkkenmaskin og en god blender. Først mikser du bunnen sammen, og så mikser du sammen glasuren i en blender.

Kaken bør oppbevares i fryser eller kjøleskap når du ikke skal spise den. Står den i fryser, så ta den ut 30 minutter før servering. Står den i kjøleskap, så er den klar til å spises med en gang.

Yields1 ServingCategoryKakeDifficultyIntermediate
Total Time3 hrs 15 mins

Ingredienser
 240 g valnøtter
 0,70 stick lønnesirup
 1 tsp vaniljeekstrakt
  tsp vaniljeekstrakt
Glasur
 100 g cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)
 0,70 stick lønnesirup
 ½ tsp vaniljeekstrakt
 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
 5 tbsp sitronsaft
 30 g kakaopulver
 0,50 stick kokosolje (smeltet)
 ½ tsp salt
 1 tbsp kokosmasse

Instruksjoner
1

I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.

2

Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.

3

Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.

4

Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).

5

Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Nutrition Facts

Serving Size 1 x oppskrift


Amount Per Serving
Calories 3608Calories from Fat 2727
% Daily Value *
Total Fat 303g467%
Saturated Fat 112g560%
Trans Fat 50g
Sodium 1585mg67%
Potassium 1810mg52%
Total Carbohydrate 224g75%
Dietary Fiber 34g136%
Sugars 145g
Protein 67g134%

Vitamin A 25%
Vitamin C 63%
Calcium 163%
Iron 130%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 240 g valnøtter
 0,70 stick lønnesirup
 1 tsp vaniljeekstrakt
  tsp vaniljeekstrakt
Glasur
 100 g cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)
 0,70 stick lønnesirup
 ½ tsp vaniljeekstrakt
 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
 5 tbsp sitronsaft
 30 g kakaopulver
 0,50 stick kokosolje (smeltet)
 ½ tsp salt
 1 tbsp kokosmasse

Directions

Instruksjoner
1

I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.

2

Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.

3

Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.

4

Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).

5

Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Sjokoladekake med kokos