Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avokado
Sjokoladekake uten egg er godt og sunt. Når jeg vanligvis lager kaker, så krever de ikke noe steking eller varming. Fordelen med dette, er at du sparer veldig mye tid. Sjokoladekake uten egg med avokado og søtpotet krever litt steking. Den krever faktisk steking i to omganger, og i tillegg krever den at du må kjøle den godt ned etterpå. Derfor er det lurt å planlegge i god tid hvis du skal servere en slik saftig sjokoladekake til et gitt tidspunkt.
Det jeg liker spesielt godt med denne sjokoladekaken, er at det er en sunn sjokoladekake og en sjokoladekake uten melk. Nå er ikke jeg motstander av melk i upasteurisert form, men siden de fleste av oss drikker vanlig butikkmelk, så synes jeg det er like greit å droppe denne ingrediensen.
Når jeg baker denne, så blir det en rund sjokoladekake, siden jeg baker den i en rund springform. 15 cm fungerer bra, men om du har 18 eller 20, så kan det være lurt å bruke litt mer søtpotet og eventuelt litt mer kokosmelk om du føler behovet er der.
Når du har mikset sammen alle ingrediensene til bunnen, så er det greit å smake på den etterpå. Smaker den for mye rødbeter eller søtpotet, så kan det være lurt å tilsette mer kakao eller søtning. Men dette er selvsagt opp til din smak, og hva du foretrekker. Når glasuren kommer på, så blir det uansett alltid mye bedre.
Sett stekovn på 200 grader.
Skrell søtpotet og legg på et stekebrett. Stekes i ca 45 minutter, til de er møre.
Miks alt i en blender til blandingen er jevn og fin. Smak til om den er passe søt.
Finn frem en springform (jeg bruker 15 cm) og legg i deigen. Stekes på 180 grader i ca 60 minutter. For å sjekke at kaken er ferdig, så stikk ned en strikkepinne/kakepinne. Hvis det ikke henger igjen noe på pinnen, så er den ferdig.
La den avkjøles i formen.
Miks alt til glasuren i en blender. Smak til om den er søt nok.
Når kakebunnen er avkjølt, så legges glasuren over, klar til servering.
0 servings
pr. 100 gram
- Amount per serving
- Calories195
Ingredients
Directions
Sett stekovn på 200 grader.
Skrell søtpotet og legg på et stekebrett. Stekes i ca 45 minutter, til de er møre.
Miks alt i en blender til blandingen er jevn og fin. Smak til om den er passe søt.
Finn frem en springform (jeg bruker 15 cm) og legg i deigen. Stekes på 180 grader i ca 60 minutter. For å sjekke at kaken er ferdig, så stikk ned en strikkepinne/kakepinne. Hvis det ikke henger igjen noe på pinnen, så er den ferdig.
La den avkjøles i formen.
Miks alt til glasuren i en blender. Smak til om den er søt nok.
Når kakebunnen er avkjølt, så legges glasuren over, klar til servering.
Notes