Bar

Sitron-bar

Sitron-bar er en enkel rett som passer perfekt når du får gjester på besøk.

Oi, for en nydelig smak! Disse sitron-barene smaker helt fantastisk godt, og det er veldig enkelt å lage dem. De krever ingen steking, kun avkjøling for å få de litt stivere. Her i huset, så gikk disse unna på under 10 minutter. Og vi er bare to som kan spise her…enn så lenge.

Jeg har alltid vært glad i syrlige kaker, og denne «kaken» er ingen unntak. Den er akkurat passe syrlig til at det smaker nydelig.

Når du skal rive sitron for å få sitronskall, så er det lurt å bruke økologisk sitron.

Det eneste du trenger for å lage sitron-bar, er en kjøkkenmaskin. Du mikser alt som står i ingrediens-listen, og vips så har du en nydelig sitron-bar klar til å spises. Jeg anbefaler å fryse den ned i ca 1 time først, for at det skal bli litt enklere å kutte de opp i barer / biter.

Hvis du har tenkt å doble oppskriften, så bør du lage den i to omganger. Det kan være vanskelig å mikse alt i en kjøkkenmaskin hvis du skal lage dobbelt så mye.

Yields1 ServingCategoryBarDifficultyIntermediate

Ingredienser
 120 g mandler
 15 fl oz dadler
 1 tbsp vaniljeekstrakt
 2 tbsp sitronskall
 3 tbsp sitronsaft
 70 g kokosmasse
 ¾ tsp havsalt

Instruksjoner
1

Miks mandler i en kjøkkenmaskin.

2

Tilsett dadler, vanilje, sitronsaft, sitronskall, og miks godt. Sett til siden.

3

I en stor bolle, tilsett kokosmasse og salt. Bland sammen med en skje.

4

Tilsett så alt fra kjøkkenmaskinen sammen med det som er i bollen. Miks med hendene.

5

Press så deigen ned i en form og sett kjølig i minst 1 time.

6

Kutt opp i barer / stykker før servering.

Nutrition Facts

Serving Size 1 kake


Amount Per Serving
Calories 1519Calories from Fat 963
% Daily Value *
Total Fat 107g165%
Saturated Fat 45g225%
Trans Fat 39g
Sodium 2mg1%
Potassium 1742mg50%
Total Carbohydrate 126g42%
Dietary Fiber 34g136%
Sugars 86g
Protein 33g66%

Vitamin A 35%
Calcium 32%
Iron 37%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 120 g mandler
 15 fl oz dadler
 1 tbsp vaniljeekstrakt
 2 tbsp sitronskall
 3 tbsp sitronsaft
 70 g kokosmasse
 ¾ tsp havsalt

Directions

Instruksjoner
1

Miks mandler i en kjøkkenmaskin.

2

Tilsett dadler, vanilje, sitronsaft, sitronskall, og miks godt. Sett til siden.

3

I en stor bolle, tilsett kokosmasse og salt. Bland sammen med en skje.

4

Tilsett så alt fra kjøkkenmaskinen sammen med det som er i bollen. Miks med hendene.

5

Press så deigen ned i en form og sett kjølig i minst 1 time.

6

Kutt opp i barer / stykker før servering.

Sitron-bar