Dessert

Vannmelongelé

Mange tenker kanskje på vannmelon som en frukt som kun inneholder vann og fruktsukker. Men, dette er ganske langt fra sannheten. Vannmelon inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Vannmelon inneholder bl.a en del vitamin C, som er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En god vannmelon er ofte fast i skallet, og den skal ha en skarp grønn farge. Unngå vannmeloner som har myke områder, da de kan være dårlige på smak.

Det som er fint med vannmelon, er at du alltid slukker tørsten når du spiser denne fantastiske saftige frukten. Den inneholder svært mye vann, og gjør at du sannsynligvis ikke trenger å drikke så mye når du inntar vannmelon.

Gelatin består av protein og er et bra tilskudd for å reparere skader i kroppen. Gelatin bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og normaliserer magesyreproduksjonen. Mange i den moderne verden har en eller annen form for ubalanse i kroppen, og man bør derfor innta gelatin i ny og ne.

Yields1 ServingCategoryDessertDifficultyBeginner
Total Time2 hrs 45 mins

Ingredienser
 1 fl oz stor vannmelon
 2 tbsp gelatin
 1 stick vann (ca)

Instruksjoner
1

Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.

2

Del melonen i to like store deler.

3

Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.

4

Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.

5

Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.

6

Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.

Nutrition Facts

Serving Size 1 stor porsjon (vannmelon)


Amount Per Serving
Calories 1454Calories from Fat 63
% Daily Value *
Total Fat 7g11%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 2g
Sodium 105mg5%
Potassium 5065mg145%
Total Carbohydrate 341g114%
Dietary Fiber 18g72%
Sugars 280g
Protein 53g106%

Vitamin A 514%
Vitamin C 610%
Calcium 34%
Iron 62%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

Ingredienser
 1 fl oz stor vannmelon
 2 tbsp gelatin
 1 stick vann (ca)

Directions

Instruksjoner
1

Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.

2

Del melonen i to like store deler.

3

Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.

4

Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.

5

Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.

6

Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.

Vannmelongelé